Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Winter aan de Schelde

Of we nog een echte winter krijgen is de vraag. Maar wij gaan in elk geval voor een allesverfrissende wandeling aan het Groot Buitenschoor.

Schorrenwandeling Groot Buitenschoor

Brakwaternatuur is zeldzame, unieke natuur die je terugvindt langs een stukje van de Zeeschelde. Wij nemen je mee op het Groot Buitenschoor onder het motto ‘Watertezienis’.

De natuur ontwaakt op het schor

In het vroege voorjaar ontwaken de planten uit hun winterslaap. Zo ook op de brakwaterschorren. Één van de eerste planten die we kunnen terugvinden is het Echte lepelblad.

Wat ruist den daar in’t riet

Lente op het schor zijn de broedvogels die zich een plaatsje hebben gevonden in het riet en dit aan iedereen laten horen. Wij spitsen de oren en vertellen je wat over broedvogels in het riet.

Water in beweging

Brakwaterschorren in de Zeeschelde zijn onderhevig aan getijdewerking. In een cyclus van 24u50 krijg je een opeenvolging van hoogwaters en laagwaters. Wij nemen je mee op het slik en vertellen je het één en ander over de getijdewerking.

Dat wordt even slikken

Wil je een gebied zoals het Groot Buitenschoor ten volle ervaren hebben, dan moet je zeker eens op het slik gelopen hebben tot in het midden van de Schelde. Hou je van een beetje avontuur en niet vies van wat modder? Dan ben je zeker welkom.

Zeehondenkijken aan de Zimmermangeul

Met de steeds beter wordende waterkwaliteit, hebben zeehonden de weg naar de Westerschelde en Zeeschelde teruggevonden. Enkele kilometer stroomafwaarts van het Groot Buitenschoor, vonden zij een uitstekende rustplaats bij de Zimmermangeul. Het is er blijkbaar zo goed, dat er de voorbije jaren ook jongen werden geboren.

Zomers gefladder

Denk je aan zomer, dan denk je aan vlinders. Onze vlinderspecialiste Rit Bellekens neemt je mee op zoek naar vlinders.

De laatste zomerbloeiers

Einde augustus begin september wordt het schor gevuld met de rijke, zoete honinggeur van zeeasters, ook gekend als zulte en lamsoor. Een laatste opstoot van de natuur voor alles in rust gaat.

Scheldeboordwandeling van Lillo tot Mondragon

Wij nemen je mee voor een Scheldeboordwandeling vanuit Lillo Fort tot aan het Fort Mondragon, later ook bekend als Fort Santa Cruz en nog later als Fort Kruisschans. Wij brengen geschiedenis en natuur bij elkaar.

Schorrenwandeling Groot Buitenschoor

Brakwaternatuur is zeldzame, unieke natuur die je terugvindt langs een stukje van de Zeeschelde. Wij nemen je mee op het Groot Buitenschoor onder het motto ‘Watertezienis’.

Winterse slikken en schorren

Wij nemen je mee voor een winterse wandeling op het Groot Buitenschoor onder het motto ‘Watertezienis’.