Wil jij de Schorrenagenda in realtime in je agenda? Scroll helemaal omlaag en klik op de “Abonneer op kalender”, kies vervolgens Google Calendar of iCalendar.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Winterse slikken en schorren

zondag 3 december 2023 ** 10:00 12:00

We nemen je mee voor een winterse wandeling op het Groot Buitenschoor onder het motto ‘Watertezienis’.

Afspraak

Afspraak is om 10u aan de vogelkijkhut van het Groot Buitenschoor.

Volg zeker niet de route aanbevolen door Google Maps; je rijdt je vast voor de gesloten poort van de ATF-breekinstallatie.

Wegwijzer vogelkijkhut Groot Buitenschoor

Aan het bord “Fluxys meetstation Zandvliet” rij je de grindweg op en volgt die rond het telstation tot je aan de vogelkijkhut bent.

Wegwijzer vogelkijkhut Groot Buitenschoor

Aan het bord “Fluxys meetstation Zandvliet” rij je de grindweg op en volgt die rond het telstation tot je aan de vogelkijkhut bent.

foto credits: Frank Wagemans

Praktisch

  • Voor deze wandeling zijn goed aanzittende rubberlaarzen verplicht. Zitten je laarzen te los? Een 2e paar kousen kan wonderen doen!
  • Kleding die tegen een spatje modder bestand is, kunnen wij aanbevelen.
  • Langs de Schelde kan zeker in de winter, de wind scherp snijden. Zorg voor goede winddichte kleding.
  • Het terrein is moeilijk te belopen en daardoor is een wandeling redelijk zwaar. Zwangere vrouwen en hartpatiënten worden sterk afgeraden om aan de excursies deel te nemen. Verder moet iedereen goed ter been zijn en gezond.
  • Door omstandigheden buiten onze wil om – storm, onvoorziene hoogwaterstand, … – is het altijd mogelijk dat de aangekondigde wandeling niet kan doorgaan. Soms kunnen wij dit enkele dagen van te voren voorzien, soms kunnen wij dit pas op het laatste moment vaststellen. Raadpleeg steeds vooraf even onze website.