Zeekrant 2019 luidt de zomer in

De zomer staat voor de deur. En wie zomer zegt, zegt Zeekrant! Met deze twaalfde editie willen het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) en de Provincie West-Vlaanderen de kustbewoner en kustbezoeker informeren over actuele zeethema’s. De zomer staat voor de deur. En wie zomer zegt, zegt Zeekrant! Met deze twaalfde editie willen het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) en de Provincie West-Vlaanderen de kustbewoner en kustbezoeker informeren over actuele zeethema’s. Zoek een rustig plekje, met zicht op zee, en laat je onderdompelen in boeiend zeenieuws.

In dit nummer van de Zeekrant kom je onder andere te weten waarom ons Noordzeesop niet azuurblauw is zoals pakweg de Middellandse Zee, of het klopt dat de zeelucht een positief effect heeft op onze gezondheid, hoe het komt dat je vandaag nog amper olievlekken aantreft op het strand, waarom je beter spreekt over dé oceaan en niet over ‘oceanen’ en zoveel meer.

Daarnaast vind je centraal in de Zeekrant een handig overzicht van de verschillende meeuwensoorten die je langs onze kust aantreft. Op basis van cijfers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) helderen we twee misverstanden op die circuleren rond de ‘zeemeeuw’.

>> Download de Zeekrant