Rond de Noordzee

Op 12 februari is het zover. Dan start op Eén de langverwachte TV-reeks ‘Rond de Noordzee’. Dit avontuurlijk reisprogramma met Arnout Hauben, volgt een 5000 km lange tocht rond een van de meest tot de verbeelding sprekende zeeën. Een inspirerende zoektocht naar de rijke geschiedenis, verrassende verhalen en menselijke belevenis.

In de eerste aflevering vertrekt Arnout vanuit Brugge om zo door te reizen naar Frankrijk, Engeland en verder. Hij beleeft opnieuw hoe de wereldoorlogen hier werden uitgevochten, wat de komst van de Vikingen en van noodlottige superstormen teweeg bracht, maar ook hoe de evolutie in de visserij, de komst van windparken en van plastic vervuiling de Noordzee heeft veranderd.

De tiendelige reisreeks toont hoe die ene zee als verbindingselement een geschiedenis van vele eeuwen heeft getekend en gekleurd.

>> lees verder