Nieuwe zoekkaart: Krabben van de Noordzee

Voor het eerst werd in het Nederlands en in kleur een zoekkaart uitgegeven waarmee je 20 krabben en 2 heremietkreeften van aan de Noordzeekust op naam leert brengen. De zoekkaart is er voor natuurgidsen, kustvissers, scholen uit het secundair onderwijs, mensen die neuzen in de vloedlijn en op strandhoofden … kortom iedereen die geïnteresseerd is in deze dieren. De Provincie West-Vlaanderen werkte hiervoor nauw samen met de Strandwerkgroep van België.

Naast een zoekkaart voor het identificeren van krabben, bestaan in deze reeks ook kaarten voor het op naam brengen van strandvondsten, zee- en kustvogels, en vangsten met een kruinet.

De zoekkaarten zijn gratis downloadbaar.
Gedrukte en geplastificeerde exemplaren zijn te koop aan de democratische prijs van 0.50 euro per stuk (online te bestellen of via de verkooppunten Tolhuis en het Zwin Bezoekerscentrum).

Nu je krabben kan determineren, kun je de vondsten steeds ingeven in Waarnemingen.be of/en in de App Crab Watch. Zo help je wetenschappers om de verspreiding en aantallen van zowel inheemse als niet-inheemse krabben in heel Europa te volgen. Word een burgerwetenschapper, het is simpel en leuk!

Link: webshop.west-vlaanderen.be/publicatie/1805/krabbenzoekkaart