Dwergarend B.A.S.F.

B.A.S.F. Zandvliet, 29 mei 2017 – Dat een koppel Slechtvalken op het terrein van B.A.S.F. verblijven, is gekend. Het waren zij die een in noordoostelijke richting overvliegende Dwergarend achterna zaten.

“Aanvankelijk op ca. 200 m ontdekt toen hij eerst door een kraai aangevallen werd, daarna hoger vliegend waarbij de kraai afhaakte maar al snel door onze twee lokale slechtvalken achterna gezeten; lichte vorm; grootte ongeveer als buizerd maar bredere vleugels; lichtbruine kop; 6 gespreide handpennen; vleugels horizontaal in zweefvlucht; knappe glijvluchten met gehoekte vleugels; ruim 5 minuten door slechtvalken aangevallen; (observatie naast de wagen met Swarovski EL 10×42 gedurende meer dan 10 min) .. Ik ben deze lente de oversteek van o.a. Dwergarenden gaan observeren in de Straat van Gibraltar.”, aldus Johan Claessens.

Dwergarend is in onze streken een zeldzame dwaalgast.

Meer weten?