Meervleermuis bij BASF

BASF, 20 april 2016 – Gisteren heeft Luc Van de Perre (vleermuizenwerkgroeper die bij BASF werkt) een zeer zeldzame Meervleermuis gevonden in een bureelgebouw van BASF. Het beestje – waar niks mis mee was buiten wat verzwakt en verdroogd van ’t binnenzitten –  recupereert nu bij het VOC. Het wordt één van de dagen terug losgelaten op de vindplaats.

“Het goede nieuws: ’t is een adult vrouwtje. Per toeval binnengesukkelde beestjes kan altijd natuurlijk, maar met heel veel chance kan het een beest zijn van een kolonietje dat wat te ver naar binnen gekropen is. Alleszins de moeite om dat verder op te volgen, en iets later in het seizoen (vanaf half mei) daar eens met detector post te vatten om te zien of er daar beesten uitvliegen.Moesten ze daar inderdaad zitten, dan lijkt het me plausibel dat ze het korte bomenrijtje volgen, en dan vermoedelijk nabij de pijpleidingbrug over de Scheldelaan vliegen richting Schelde / Groot Buitenschoor.”, aldus Wout Willems van de Vleermuizenwerkgroep Natuurpunt.

>> Details waarneming