Processen-verbaal voor snijden ‘lamsoren’

Hoofdplaat, 19 april 2016 – Ter hoogte van de Scheldedijk in Hoofdplaat zijn dinsdag drie mannen geverbaliseerd door de politie omdat zij zeegroenten (lamsoren) aan het snijden waren in een gebied waar dat verboden is.

De drie werden betrapt toen zij al ruim 60 kilo lamsoren hadden gesneden langs de Westerschelde. De Westerschelde is in zijn geheel aangewezen als gebied waar geen zeegroenten zoals lamsoren en zeekraal gesneden mogen worden. De enige uitzondering is een gedoogplaats op de zandplaten bij Walsoorden. Langs de Oosterschelde is het snijden van zeegroenten toegestaan mits men een vergunning heeft. Alle drie de betrokkenen is proces-verbaal aangezegd.

De mannen waren 54, 20 en 15 jaar oud en afkomstig uit Tilburg en Kruiningen. Voor de 15-jarige zit er waarschijnlijk nog een staartje aan dit verhaal. Omdat hij eigenlijk op school had moeten zitten, maar aan het spijbelen was, is door de jeugdagent contact opgenomen met zijn ouders en de school. Het is niet bekend of er wat het spijbelen betreft verdere stappen zullen worden ondernomen.

bron: politie.nl