Tweede zware storm van 2013 donderdag verwacht

4 december 2013 – Meteorologen waarschuwen voor een zware storm die donderdagmiddag 5 december wordt verwacht. Windstoten tot 130 kilometer per uur zijn daarbij mogelijk.

Donderdagochtend neemt de wind in kracht toe. In de tweede helft van de ochtend begint het in het Waddengebied te stormen, windkracht 9. Begin van de middag wakkert de wind verder aan. Het hele noordwestelijk kustgebied heeft dan te maken met storm of zware storm, windkracht 9 of 10. Op de Waddeneilanden behoort een kortstondige windkracht 11 zelfs tot de mogelijkheden. In het binnenland wordt windkracht 6 of 7 verwacht.

Tijdens de storm zijn in het hele land zware windstoten van 75-100 km/uur mogelijk. In de kustprovincies worden zeer zware windstoten verwacht van 100 tot 120 km/uur en in het noordwestelijk kustgebied/Wadden kunnen de zeer zware windstoten uitkomen rond 130 km/uur. De zwaarste windstoten zullen waarschijnlijk optreden tijdens de passage van een actief neerslaggebied in de late middag.

Up-to-date info en waarschuwingen: www.weeronline.nl/waarschuwing

>> zware Sinterklaasstorm verwacht

xx