Maandelijkse wandeling

Als gevolg van de maatregelen in verband met de Coronacrisis hebben wij besloten om alle activiteiten tot al zeker 31 december 2020 op te schorten.

Kwetsbaar plekje … Maar daarom niet ontoegankelijk

Je bent welkom op het Groot Buitenschoor, maar om de vogel- en plantenrijkdom zo optimaal mogelijk te kunnen behouden, en de gevaren van het terrein is het gebied NIET VRIJ TOEGANKELIJK.

Elke eerste zondag van de maand kan je deelnemen aan een geleide wandeling. Wij nemen je mee op een verkenning doorheen het Rijk van het Slijk ( en dat mag je letterlijk nemen!). Je vindt een overzicht van de komende wandelingen in onze schorrenagenda.

Behoudens anders vermeld in de schorrenagenda vertrekken alle schorrenwandelingen om 10u aan ons Schorren.huis.

Praktische tips

  • Bij een bezoek aan onze schorren zijn omwille van het terrein, rubberlaarzen verplicht. Dit staat steeds bij desbetreffende wandelingen duidelijk vermeld.
  • Kleding die tegen een spatje modder bestand is, kunnen wij aanbevelen.
  • Langs de Schelde kan zeker in de winter, de wind scherp snijden. Zorg voor goede winddichte kleding.
  • Het terrein is moeilijk te belopen en daardoor is een wandeling redelijk zwaar. Zwangere vrouwen en hartpatiënten worden sterk afgeraden om aan de excursies deel te nemen. Verder moet iedereen goed ter been zijn en gezond.
  • Beide gebieden zijn niet toegankelijk met honden, kinderwagens of rolstoelen.
  • Omwille van broedgevallen, enz … is het niet altijd mogelijk het ganse gebied te bezoeken.
  • Door omstandigheden buiten onze wil om – storm, onvoorziene hoogwaterstand, … – is het altijd mogelijk dat de aangekondigde wandeling niet kan doorgaan. Soms kunnen wij dit enkele dagen van te voren voorzien, soms kunnen wij dit pas op het laatste moment vaststellen. Raadpleeg steeds vooraf even onze schorrenagenda.