Nog enkele beestjes …

Tijdens de juniwandeling viel onze blik niet alleen op het zeldzame Blauw walstro, ook enkele beestjes ontsnapten niet aan onze aandacht.

Gewone smallijf · Stenodema laevigata is een wants uit de familie van de blindwantsen. Meer info over deze soort vind je op waarnemingen.be

foto credits: Koen Vanagtmael

Kruissmalkop – Panagaeus cruxmajor is een algemeen voorkomende loopkever. Zeer opvallend bij deze familie zijn de stevig ontwikkelde achterpoten waarmee deze kevers redelijk snel kan lopen. Je herkent hem gemakkelijk aan de vier karakteristieke rode vlekken op het achterlijf. Meer info over deze soort vind je op https://waarnemingen.be/species/21448/

foto credits: Koen Vanagtmael

Mi-vlinder – Euclidia mi is een dagactieve nachtvlinder behorend tot de spinneruilen. Spinneruilen is sinds 2011 een redelijk nieuwe familie binnen de nachtvlinders – lees verder.

Deze soort is uitsluitend overdag bij zonnig weer actief. Men beweert soms dat, als je heel goed kijkt, je op de vleugels het profiel van een heks met een opvallend oog en een uitstekende neus kunt zien.

Meer info over deze soort vind je op https://www.vlinderstichting.nl/vlinders/overzicht-vlinders/details-vlinder/mi-vlinder.

foto credits: Koen Vanagtmael

Icarusblauwtje – Polyommatus icarus is een vrij algemeen voorkomende soort. Op onderstaande foto zie je een volledig blauw mannetje. Meer info over deze soort kan je nalezen op https://www.vlinderstichting.nl/vlinders/overzicht-vlinders/details-vlinder/icarusblauwtje.

foto credits: Koen Vanagtmael