Bijzondere vlinderwaarnemingen Groot Buitenschoor

Groot Buitenschoor, 30 mei 2021 – Tijdens een wandeling op een zomers Groot Buitenschoor, werd Frank Wagemans aangenaam verrast door 2 bijzondere vlinderwaarnemingen.

De Koninginnepage Papilio Machaon viel onmiddellijk op omwille van zijn kleur en grootte en is daarom met geen andere soort te verwarren. Helaas wou mijn fototoestel niet erg meewerken en bleek de foto een beetje onscherp. Maar gelukkig is de tekening duidelijk te onderscheiden.

>> meer weten

Onderstaande foto komt uit mijn eigen colelctie en dateert van enekele jaren geleden in de Ardennen. Toen had mijn fototoestel geen nukken.

foto credits: Frank Wagemans

2e waarneming betrof een Gele kustspanner Aspitates ochrearia. Deze dagactieve nachtvlinder heeft de klassering ‘zeer zeldzaam’ en is een typisch voor kustgebieden en werd de voorbije jaren al geregeld gezien op en om het Groot Buitenschoor.

>> meer weten

foto credits: Frank Wagemans