Animatiefilm legt het ‘Masterplan Kustveiligheid’ helder uit

Beelden van stormgolven die inbeuken op onze kust of van kliffen op het strand als gevolg van zware winterstormen. We moeten niet zo heel ver teruggaan in ons collectief geheugen om ze voor de geest te halen.

Deze gebeurtenissen roepen heel wat vragen op. Onder andere of het nivelleren van stranden nodig is, waarom er kliffen ontstaan, of die zandopspuitingen geen maat voor niets zijn, en of ‘de natuur zijn gang laten gaan’ niet de beste kustbeschermingsmaatregel is?

Om een antwoord te bieden op die vele vragen, lanceert de Afdeling Kust van de Vlaamse overheid nu een helder en laagdrempelig animatiefilmpje. Het filmpje belicht een paar concrete realisaties van de Vlaamse overheid en informeert over de plannen voor de toekomst. De hoofdboodschap is dat goed doordachte, functionele, (waar mogelijk) natuurlijke, esthetische maar vooral stevige bescherming tegen een stijgend zeeniveau van cruciaal belang is.

https://www.youtube.com/watch?v=vwOyaKDuegE