Slow Television vanop het strand of virtueel ontstressen aan zee

Mis je de zee? Mis je de verfrissende strandwandelingen, de zonsondergang, het turen naar de horizon, of het ruisen van de zee? Niet getreurd. Als jij niet naar zee kan, dan brengt het VLIZ de zee naar jou. Wij bieden je een alternatief met onze Slow Television reeks vanop het strand. Sit back and relax!

Kom even tot rust, laat je gedachten wegdwalen en waan je aan onze Vlaamse kust met deze reeks van Slow Television. Dit uit Scandinavië overgewaaide concept heeft zijn naam te danken aan de lengte van de video’s en de traagheid van wat er in beeld gebeurt. Het zorgt voor wat ademruimte in onze drukke maatschappij. Je waant je even in een andere realiteit en het speelt in op onze zintuigen.

Wist je trouwens dat er indicaties zijn dat het geluid van de golven en het zien van patronen in het zand niet alleen je positieve emoties kunnen stimuleren, maar je lichaam ook sneller kan doen herstellen van stress? 

Op het YouTube channel van het VLIZ zijn momenteel 6 video’s beschikbaar, goed voor bijna 2 uur virtueel ontstressen aan zee.

>> neem een kijkje