Protest tegen bouw van 40 meter hoge energieheuvel in Tielrode

In Tielrode, bij Temse is er protest ontstaan tegen de komst van een heuse energieheuvel. Die heuvel met een toren, in totaal zo’n 40 meter hoog, wordt gebouwd door een dochteronderneming van bouwbedrijf Cordeel, en kan energie opwekken aan de hand van water.

>> bekijk de reportage

Teken de petitie!

Cordeel plant een ‘energieheuvel’ van meer dan 40 meter hoog aan de rand van Schelde en Potpolder.

Hebt u ooit genoten van een wandeling rond de Potpolder of even uitwaaien op de dijk van Weert. De batterijen opladen bij het vertoeven in ons uniek streepje natuur dat het scheldebekken ons bied. Wel … Als het aan de gemeente “Cordeel-City” Temse ligt kunt u binnenkort bij uw wandeling genieten van een monsterproject dat de naburige natuur en omgeving met landelijk karakter zal overschaduwen.

Cordeel of liever het zusterbedrijf EcoSouce heeft een vergunning bekomen voor de bouw van een ‘heuvel met stalen bassin van meer dan 40 meter hoog en 36 meter breed met een oppervlakte van meer dan 10.000 m2. En dit in een vogelrichtlijn gebied. Hiermee zal Cordeel enkel en alleen zijn eigen bedrijventerrein, ook ten dele via subsidies (lees belastingsgeld), voorzien van hydro elektriciteit.

Laat u niet vangen door dit aardig staaltje “Greenwaching”. Ook u kunt ons helpen om dit idyllisch zicht te behouden. Teken de petitie voor 16 November 2019 en ondersteun zo het beroep dat we willen aanteken bij de provincie tegen de vergunning: www.petities.com/stop energieheuvel temse.

Volg of contacteer ons via facebook, www.energieheuvel.be.