Zeer zeldzame Levervlekmot op Groot Buitenschoor

Guido De Prins is de man die bij nacht het Groot Buitenschoor en de ijk afspeurt op nachtelijk gefladder. De voorbije jaren heeft hij al heel wat zeldzame tot zeer zeldzame soorten ontdekt. Zondag 7 juli had hij weer prijs!

Dolenthousiast mailde hij mij dat hij een Ancylosis oblitella, of in het Nederlands een Levervlekmot, gevangen had. Als Guido zoiets mailt dan weet ik dat zo’n beestje iets heel bijzonders is. En inderdaad: een Levervlekmot is blijkbaar een zeer zeldzame soort.

Op zo’n momenten ben ik blij dat mensen zoals Guido hun ding kunnen doen bij ons op de dijk bij het Groot Buitenschoor. En ik ben nog gelukkiger dat hij de resultaten met ons wil delen. De resultaten van zijn “hobby” doen voor ons een onvermoede wereld opengaan en tonen aan hoe soortenrijk en hoe belangrijk bloemenrijke dijken en schorren wel zijn.

Meer weten?