La bière à l’aster maritime

Tijdens een verblijf in het Franse Saint-Valery sur Somme, ontdekten Nadine en Fluppe en wel heel bijzonder biertje op basis van Lamsoor (Aster tripolium).

Bière blonde créée en Baie de Somme par Éric Van Oost le fondateur des magasins les 3 Conserveries et amateur de bière depuis toujours, qui voulais une bière représentatif de la Baie de Somme. Il a mis au point avec le soutien de la brasserie St Germain à Aix-Noulette, une bière avec cette plante halophile appelée aussi oreille de cochon qui a l’aspect de l’épinard et le goût du fond d’artichaut donnant une fraicheur légèrement iodée.

Wij hebben dit biertje voor u geproefd. Het is een blond bier waarin je de zilte smaak van de zeeaster zou kunnen proeven. Zoals in verschillende beoordelingen beschreven, is het geen echt wow-bier; de smaak is nogal vlak en het is zoeken naar de smaak van zeeaster of zilte nat. Of zoals een notoir bierkenner het beschreef:”Het idee is goed, maar nu terug naar de keuken om een uitgesproken en smaakvol recept uit te werken”.

Foto St-Valery sur Somme: Nadine Wagemans