Visstropers gezocht!

In het kader van de Vismonitoring Zeeschelde zetten onze schorrenvissers in het zomerhalfjaar maandelijks hun fuik op het Groot Buitenschoor. Na 10 jaar zijn er al enkele visserkes meegesleurd door de stroming en is Georges Hofer op zoek naar nieuwe helpers.

Nog een zeer belangrijke vraag: momenteel is het steeds kantje-boordtje om onze visserij te laten doorgaan, kwestie van aantal beschikbare mensen. Ons groepje is al bijna 10 jaar bezig, spijtig zijn er al vissertjes moeten afvallen. Daarom mijn warme oproep, om die vismonitoring toch nog jaren door te laten gaan en daarmee vooral het visbestand van onze Schelde in kaart te brengen , wie doet er nog mee?

INBO-vrijwilligers voor de vismonitoring op de Schelde zijn eigenlijk witte raven., nergens anders, noch in Europa, of in de wereld komt dat voor.

Geen goesting ? Het is toch wel iets bijzonder; je moet het een keer meemaken….Een levende krab of een vis vasthouden, is zowel voor groot als klein,  toch wel voor velen een echte ervaring, vooral zeker iets anders dan een bord met krabsalade of een gebakken scholletje.

Kandidaten om mee te gaan, laat iets weten op gle.hofer@gmail.com   Onze visdata worden dan doorgegeven.