Sea Change’ organiseert online seminaries over oceaangerelateerde onderwerpen

Van maandag 30 oktober 2017 t.e.m. 17 november 2017 organiseert ‘Sea Change’ een driedelige online seminarie reeks. De focus ligt op oceaangerelateerde onderwerpen en problematieken en hun toekomstig maatschappelijk belang. De seminaries zijn toegankelijk voor iedereen met een interesse voor educatie rond zeewetenschappen.

De driedelige seminarie reeks wordt georganiseerd door de Europese Sea Change project partners onder leiding van CoExploration Limited (Dorset, UK) en ondersteund door het College of Exploration (VSA) en het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ). De seminaries zullen focussen op drie belangrijke oceaan-en zeegerelateerde problemen en hun toekomstig maatschappelijk belang benadrukken: de oceaan en de menselijke gezondheid, het in kaart brengen van de zeebodem, en aquacultuur.

De cursus is opgesteld door en voor docenten, voor alle leeftijden en voor alle studieniveaus. Wetenschappers, studenten, bedrijfs- en overheidspersoneel en iedereen met een interesse voor educatie kan gratis deelnemen.

Het onlineprogramma omvat een online forum, opgenomen videopresentaties, live videoconferenties, bronnen, en een compilatie van alle belangrijke producten en video’s gemaakt binnen het Sea Change project. Elk van de real-time live evenementen bestaat uit presentaties van mariene wetenschappers die internationaal erkende deskundigen zijn in hun vakgebied. Registratie is gratis en bovendien heb je als deelnemer de kans om te interageren met de sprekers en de andere deelnemers.

Link: www.coexploration.org/seachange/