De Schelde – Van bron tot monding

Dit nieuwe boek over de Schelde verscheen eind december en geeft een impressie van de rivier en haar indrukwekkende estuarium. De auteurs hopen dat de lezer zowel de landschappelijke en culturele, als natuurhistorische waarde van deze stroom meer gaat appreciëren en zelf ook op ontdekkingsreis gaat langs de rivier.

Hoewel de hoofdauteur Patrick Meire een gerenommeerde wetenschapper is aan de Universiteit Antwerpen en gespecialiseerd is in het onderzoek naar een beter ecosysteembeheer in de Schelde, was het niet zijn bedoeling om een wetenschappelijk werk te produceren of om volledigheid na te streven. Maar wel om de volledige rivier, van bron tot monding, in haar algemeenheid te situeren en een indicatie te geven van de culturele en natuurhistorische rijkdom van het gebied. Hij geeft ook aan hoe het landschap of specifieke activiteiten hun wortels vinden in een soms zeer ver verleden.

Het boek  (ISBN 9789057183805) telt 264 pagina’s en is rijkelijk geïllustreerd met foto’s van de hand van natuurfotograaf Misjel Decleer.  Te koop in de reguliere boekhandel en online op de website van de uitgeverij Academic & Scientific Publishers.

Weblink: http://www.aspeditions.be/en-gb/book/DESCHE631J/de-schelde-patrick-meire.htm