Grootste containerschip op Westerschelde

Antwerpen, 13 januari 2012 – De containerreus Edith Maersk koerste vrijdagmiddag probleemloos via de Westerschelde naar Antwerpen. Het grootste containerschip dat ooit de rivier opvoer – met een diepgang van bijna 14 meter – arriveerde begin van de avond in het Deurganckdok.

Vrijdag omstreeks 19 uur is in de haven van Antwerpen het grootste containerschip ter wereld afgemeerd. Het gaat om de 398 meter lange Edith Maersk. Het schip lost ongeveer 2.500 containers in het Deurganckdok alvorens zaterdag terug te vertrekken. Voor Antwerpen is het een enorm belangrijk verkoopsargument.

De Deense Edith Maersk breekt niet alleen voor de Antwerpse haven het lengterecord met bijna 30 meter. Met 15.500 standaardcontainers (TEU) is het ook inzake lading een recordschip. De Edith komt overigens binnen het tijvenster binnen met een diepgang van 14,15 meter.

Een eerste proef, op vrijdag 16 december, werd op de valreep door de kapitein afgelast.

{literal}