27 februari 2011

Onze galloways komen al in de buurt van de vangkraal, maar aan het hooi in de vangkraal zijn ze nog niet gekomen. Het raster aan de voet van de dijk evenals de poorten moeten hersteld worden.

Vandaag rond 17.30 h ter hoogte van de groene brug de kraal gaan cotroleren en op zoek gegaan naar onze 3 vrijbuiters:
  • hooi in kraal : niet aangekomen;
  • ze zijn wel binnen de 24 uur daar in de buurt geweest; mest in de buurt van de kraal was nog tamelijk vers en niet uitgeregend (gisteren namiddag); al een goed teken dat ze de kraal niet mijden;
  • ter hoogte van het signaal aan Blauwgaren as DGD waren onze drie kornuiten aan het grazen.
Heb ook vastgesteld dat het raster , kant Scheldelaan over meters en meters enkel onderaan de palen nog vasthangt. Kan niet missen, want de palen staan aan de dierenkant. Als die brave schapekes wat wrijven tegen de draad, dan komt de draad los.
Georges passeert maandag 28 februari langs de loods in Ekeren, om zoals afgesproken met Guy Leys, grote draadkrammen en binddraad op te halen zodat hij het buitenraster toch nog een beetje kan verstevigen. (= onze tweede verdedegingslinie bij uitbraak)
De eerste linie, zeker de poorten moeten we ook nog morgen nazien. Vandaag nog heeft hij de grote poort aan de groene brug tijdelijk met een houten balk geblokkeerd.