Roggen zijn cruciaal in het ecosysteem, om alles in balans te houden

Nederland wil, in het kader van de biodiversiteit, de haaien- en roggenpopulaties in de Noordzee herstellen. Om dit te bereiken zijn onderzoeksgegevens nodig waarmee beleid voor visserij- en natuurbeheer kan worden gemaakt.

Onderzoekers van Wageningen University & Research dragen hier aan bij door middel van onderzoekssamenwerking met vissers en partnerorganisaties, onder meer met studies naar verspreiding, levenscyclus, overleving en populatieomvang.

In onderstaande video vertellen Jurgen Batsleer en Eleanor Greenway over hun onderzoek naar roggen. Zij vinden het onderzoek heel interessant, maar vooral belangrijk. Alleen door goed onderzoek te doen komen we meer te weten over hoe roggen zich bewegen in de Noordzee.

>> meer weten over dit onderzoek