Massale stranding van kwallen

In de tweede helft van mei spoelden massaal veel oorkwallen aan op de Vlaamse stranden. Is dat te wijten aan het opwarmende zeewater? En hoe gevaarlijk zijn kwallen nu echt? Wat moet je doen als je geneteld bent? Wij vroegen voorbijgangers op de zeedijk en het strand wat zij weten over kwallen. Voor de huidige wetenschappelijke kennis over het onderwerp gingen we te rade bij kwallenexpert Hans De Blauwe.

De wereld is in volle verandering. In dat verhaal speelt de zee een hoofdrol. Als bron van energie en grondstoffen, of als motor van het klimaat. Door overmatig gebruik komt onze zee en zijn bewoners steeds vaker onder druk te staan. Maar wat klopt daar nu van, en wat is er een urban legend? VLIZ-FACTCHECK is een reeks van audioreportages waarin VLIZ uitzoekt wat gewone burgers menen te weten over enkele prangende zeeonderwerpen. Vervolgens laten we experts aan het woord met een update van de meest recente wetenschappelijke kennis over het onderwerp. Te beluisteren op Soundcloud (4:13).

Link: https://soundcloud.com/user-711416690/vliz-voxpop-kwallen