1ste Europees Kampioenschap Meeuwenschreeuwen in De Panne

Meeuwen horen bij de kust als zout in de zee. Omwille van overlast in de stad worden ze soms verguisd als ‘ratten van de zee’. Nochthans gaat het nog steeds niet goed met de Europese populaties van deze bedreigde en beschermde kustvogels. Meer begrip opbrengen voor meeuwen en de overlast die ze soms veroorzaken, kan ook op een ludieke manier denkt de organisator van het eerste Europees Kampioenschap ‘Meeuwenscheeuwen’. Doe zelf een gooi naar de Europese titel en beleef een hilarische namiddag!

In 2018 organiseerde Claude Willaert het eerste Belgische Kampioenschap ‘Meeuwenschreeuwen’. Het was een enorm succes en werd gekopieerd door Nederland. Het inspireerde de stad Charleroi om in 2018 een ‘Fête de la Mouette’ te organiseren, terwijl Noord-Frankrijk al langer eigen zijn kampioenschap kent. Op zondag 24 maart 2019 volgt nu het eerste Europees Kampioenschap ‘Meeuwenschreeuwen’ ooit.

Kan je goed het geluid van een meeuw nabootsen? Kom dan naar café De Verloren Gernoar, recht tegenover het station te Adinkerke (vanaf 16:30). Heren en dames treden aan in een aparte categorie. Een professionele jury beoordeelt de deelnemers en geeft punten op het geproduceerde geluid en inleving. Iedereen krijgt 1 enkele kans. Schrijf je in via mail: ekmeeuwenschreeuwen@gmail.com.

Ondanks het ludieke opzet is de bedoeling van dit evenement om een correcte, positieve boodschap te brengen over meeuwen, vindt organisator Claude Willaert. Via deze ludieke actie wil hij bij een breed publiek begrip opwekken voor meeuwen en de overlast die ze soms veroorzaken.