Gratis online bijleren over de oceaan(wetenschap) en oplossingen voor de toekomst via de MOOC ‘One Planet – One Ocean’

Doe je ook mee aan de gratis Massive Open Online Course (MOOC) ‘One Planet, One Ocean’? Tussen 24 september en 19 november wordt wekelijks een online lespakket uitgezonden, opgesteld door gerenommeerde wetenschappers en experten. Je leert er op eigen tempo over de problemen die zeeën en oceaan momenteel kennen, en hoe de multidisciplinaire oceaanwetenschappen oplossingen kunnen bieden voor een duurzame toekomst. Check it out!


Deelnemers wereldwijd kunnen de lessen volgen op een zelf gekozen tijdstip en op eigen tempo. Per week moet je 2 voorzien voor het volgen van de lessen en indien je dat wenst 2 tot 4 uur extra het uitvoeren van de opdrachten. Deze MOOC was in 2016 en 2017 al een groot succes, maar wordt nu (in licht geüpdatete format) opnieuw uitgezonden.
Iedereen met een e-mailadres en internetverbinding kan gratis meedoen: studenten, mensen die professioneel betrokken zijn met de zee, maar ook alle anderen die willen bijleren over de kust en mariene ecosystemen, duurzame vis, klimaat etc.

Deelnemers die na het volledig succesvol afhandelen van de cursus een erkend certificaat willen bekomen, betalen 60 euro. Registreren kan via het EdX online leerplatform.

Link: www.oceanmooc.org