SeArch Eindconferentie: Verdronken Erfgoed

Op de eindconferentie van het SeArch-project op 22 november 2016 (Het Pand, Gent) komen de resultaten van het onderzoek naar oervalleien, scheepswrakken en andere (pre)historische getuigenissen in een steeds ‘drukker’ wordende Noordzee aan bod.

Oervalleien, intussen bedekt met dikke zandlagen, tevoorschijn getoverd met innovatieve surveytechnieken. Meer dan 250 wrakken van schepen, onderzeeërs en vliegtuigen verspreid over het Belgische deel van de Noordzee, slechts een fractie van wat vermoedelijk in de bodem verborgen blijft. Vuurstenen, keramiek, botten en beenderen van lang uitgestorven diersoorten, maar ook wapentuig en andere curiosa als toevallige vondsten in visnetten, baggerspecie of op het strand.

Dit alles vormt het decor voor de SeArch-studiedag, die het IWT-project SeArch (www.sea-arch.be) afsluit en de nieuwste bevindingen rond het onroerend onderwatererfgoed van onze zee belicht.

Op dinsdag 22 november 2016 (14:00-17:15) vindt de eindconferentie van het project plaats in Het Pand, Onderbergen 1 te Gent. Deelname aan deze studienamiddag is gratis. Wel dient u zich vooraf verplicht te registreren via onderstaande link. Via dezelfde link kan u ook het gedetailleerde programma nalezen. Het aantal plaatsen is beperkt, snel inschrijven is de boodschap.

>> Info en aanmelding