Feesteditie Fuikvissen Ketelplaat Kallo

Mark Staut van Natuurpunt WAL werkt mee aan het onderzoek naar het visbestand in de Schelde van het INBO (Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek). Hij vangt vissen met een dubbele schietfuik op de laagwaterlijn aan het Ketenisseschor te Kallo (Ketelplaat). De vissen worden op naam gebracht, gemeten en vrijgelaten. Je mag Mark een handje helpen.

Op zondag 18 september is er een ‘speciale visvangst’ met de nieuwe ‘Vissenwerkgroep van Natuurpunt‘. Deze werkgroep zet zich in voor de bescherming van vissen én hun leefgebieden in Vlaanderen, Brussel en de Noordzee.

De ‘feesteditie’ start om 11u op het Ketenisseschor (Ketenislaan tegenover Bebronna) in Kallo. Om 11u45 is het laag water. Om 12u lichten we de fuik en kan het tellen, meten en fotograferen beginnen! Iedereen kan er vrij rondneuzen, vragen stellen en een drankje nemen. Een mooie gelegenheid om onze fuikvisser Mark Staut aan het werk te zien en kennis te maken met het project ‘Trekvissen’ van het INBO i.s.m. de ‘Vissenwerkgroep van Natuurpunt’.

INFO: Mark Staut tel. 03 755 24 20 – 0473332515 of e-mail Mark Staut