Opruimactie Sint-Ludgardisschool uit Merksem

De Sint-Ludgaridsschool uit Merksem laat hun leerlingen niet alleen studeren; ze leert hen ook omgaan met waarden als zorg voor de maatschappij en het milieu. Daarom steken ze regelmatig de handen uit de mouwen samen met Natuurpunt.

Tijdens deze activiteiten beleven de leerlingen de natuur van dichtbij. Hierdoor begrijpen ze beter waarom wij deze natuur proberen te beschermen en hoe ze daaraan zelf kunnen bijdragen. Ze maken kennis met onze vereniging en ontdekken het belang van vrijwilligerswerk. Nadien, als de resultaten zichtbaar zijn, ervaren ze meteen de voldoening van hun inspanningen.

Donderdag 8 oktober tussen 9u30 en 12u zullen 5 klassen met telkens 25 leerlingen samen met enkele Natuur.vrijwilligers helpen om het noordelijk gedeelte van het natuurgebied het Galgeschoor op te ruimen. Door de ligging aan de Schelde spoelt hier veel afval en zwerfvuil aan, van touwen tot televisies en ijskasten. Verbazingwekkend wat er steeds weer opgevist wordt!