Prachtige natuur in nieuw grenspark Groot-Saeftinghe

Donderdag 17 september werd het ‘Hedwige-Prosper Infopunt’ ingehuldigd. Samen met een nieuw animatiefilmpje geeft het infopunt informatie over het toekomstige grenspark Groot-Saeftinghe.

Vanaf 2019 stroomt er Scheldewater de Hedwige-Prosperpolder in. Dan wordt het gebied een uniek stuk getijdennatuur dat samen met het aangrenzende Verdronken Land van Saeftinghe het grenspark Groot-Saeftinghe zal vormen. Met in totaal 4000 hectare wordt het grenspark Hedwige-Prosper het grootste brakwaterschorrengebied van West-Europa. Het hele gebied wordt omgeven door een ringdijk. Vanop die dijk krijgen fietsers en wandelaars een prachtig uitzicht op de natuur met nieuwe slikken en schorren.

Infopunt

Het infopunt is er nu al. Het ligt op de nieuwe dijk bij Ouden Doel en toont hoe het gebied er over vier jaar zal uitzien. Op zaterdag 19 september werd het feestelijk geopend, nadat het de donderdag ervoor ingehuldigd was.

Een nieuw animatiefilmpje geeft meer uitleg over de geschiedenis en de ontwikkeling van het brakwatergebied.

https://www.youtube.com/watch?v=EKfD-mAYNwA