Kenniscentrum overstromingen in Watersnoodmuseum

Ouwerkerk (Nl), 18 juli 2012 – In het Watersnoodmuseum bij Ouwerkerk komt een kenniscentrum, waarin alle informatie over overstromingen ter wereld wordt samengebracht. Het hart wordt gevormd door een database op basis van het Wikipedia-concept, zegt Zeeuws projectleider Martijn Warmerdam van de internationale campagne Flood Aware.

{literal}{/literal}

De database, ontwikkeld door de HZ Vlissingen, moet blijven groeien met feitelijke en praktische informatie. Voor het centrum wordt ook een 3-D programma gemaakt. Daarmee kan vanaf 1 februari voor ieder willekeurig woongebied het effect van een dijkdoorbraak worden gesimuleerd. Op www.flood-aware.com is in een impressie van het simulatieprogramma te zien hoe het gebied rond Koudekerke en Vlissingen overstroomt.