Hedwigepolder-soap blijft duren

Brussel, 11 april 2012 – De Europese Commissie geeft vandaag geen uitsluitsel over de Hedwigepolder. Dat laat de Europese Commissie weten. Eurocommissaris Janez Potocnik (Milieu) is vanmiddag in de Tweede Kamer. Dinsdag gingen geruchten de ronde dat hij vandaag het besluit over de Hedwige bekend zou maken. Dat spreekt de Europese Commissie dus tegen. “De gesprekken met de Nederlandse overheid zijn zeer intensief en bereiken stilaan een eindstadium.”

De gesprekken worden nog steeds voortgezet en er is nog geen deal gesloten. “Hoewel we positieve signalen hebben ontvangen van de Nederlandse overheid met betrekking tot een alternatieve oplossing, zal de Commissie pas in staat zijn om een degelijke beoordeling te maken, zodra ze een formeel voorstel heeft ontvangen van de Nederlandse overheid met daarin duidelijke en ondubbelzinnige verbintenissen.”

Volgens Brussel ‘dringt de tijd voor de Nederlandse overheid om te voldoen aan haar verplichtingen’. Een ‘beslissing van de Europese Commissie is zeer snel verwachten’. “Eerder binnen enkele dagen dan binnen enkele weken.”

Tenzij de Commissie de komende dagen een formeel voorstel ontvangt dat voldoet aan de criteria, zal ze zich verder blijven voorbereiden om juridische stappen te ondernemen tegen Nederland.

bron: www.pzc.nl