Wintergasten op het Groot Buitenschoor

Groot Buitenschoor, 11 februari 2012 – Aangestoken door de prachtige foto’s van Hug, besloot Walter Van Ginhoven eens een kijkje te gaan nemen of er al dan niet wintergasten op het Groot Buitenschoor zaten.

Vanmorgen naar het Groot buitenschoor geweest om eens te proberen een telling te doen van dicht bij de waterlijn. Vanop de dijk had ik 4 bergeenden en 65 grauwe ganzen en 4 wulpen….voor de rest niks !
Maar wat ik al een hele tijd vermoedde werd bevestigd. Ik kon over het bevroren slik lopen tot 50 meter van het water er is daar een glooiing van zeker 3-4 meter. Als je daar staat zie je zelfs de dijk niet!
Maar wel, en hou je vast aan de takken van de bomen:

  • Bonte strandloper 648
  • Paarse strandloper 2
  • Wulp 28
  • Zilverplevier 4
  • Scholekster 16
  • Kluut 165
  • Bergeend 16
  • Wilde eend 4
  • Grauwe gans 72

Dit was alleen op het stuk tussen de kijkhut en de strekdam! Ik denk dat we bij lage tij helemaal naar de strekdam moeten rijden om dan tegen de waterlijn richting noord te kijken wat er zit…maar dat is dan weer zover dat je zeker geen bonte strandlopers van paarse strandlopers kan onderscheiden.!!

ps: ’t was wel niet ongevaarlijk daar te wandelen….hier en daar zak je makkelijk door de grond!