Maaien zilt grasland

Groot Buitenschoor, 27 februari 2020 – Ondanks de regen, smeltende sneeuw en sneeuw hebben de Groene Tornado’s van Natuurpunt Antwerpen Noord het zilt grasland gemaaid.

“Gisteren zijn we volgens planning het ZG verder gaan maaien. Uiteindelijk, ondanks het slechte weer en natte sneeuw is nu bijna alles een kopje korter. Het was wel een hele karwei want we waren maar met tien Groene Tornado’s ; een schijvenmaaier, een balkmaaier, vier bosmaaiers en de rest zwerfvuil oprapen.
Met de schaft zijn we naar het modderkot getrokken om terug een beetje op temperatuur te komen en op te drogen. Warme soep, die Freddy gemaakt had en een kop koffie deed wonderen,” aldus Georges Hofer.

De verschillende stormen van de laatste weken hebben goed werk verricht; tegen de dijkvoet ligt nu een tapijt van een halve meter dik op wel zeker tien meter breed. Hopelijk deze weekend weer wat storm en hoge tij voor het pas gemaaide riet.

En Georges zijn gebeden werden verhoord: water en wind hadden al een groot deel van het riet bijeengespoeld tot een dikke laag veek.