Moeten er geen plastics zijn?

Bert Theunissen van de Universiteit Antwerpen doet onderzoek naar plastics die met elk tij op de Scheldeoevers wordt afgezet. Donderdag 11 april was het Groot Buitenschoor aan de beurt.

Moeten er geen plastics zijn? Liefst zo weinig mogelijk dachten we. Maar Bert Theunissen , onderzoeker van de UA, verzamelt plastics. Hoezo? Op acht plekken langs de Schelde worden vakken van 100 m uitgezet.

Alle plastics die daar aanspoelen worden naar de UA-campus gebracht. Aldaar worden ze uitgezocht op soort, grootte, afkomst, samenstelling. Alzo tracht men een idee te krijgen van de samenstelling van deze ongewenste massa die dagelijks aanspoelt op de oevers van de Schelde.

Vandaag was het Groot Buitenschoor (GBS) aan de beurt waar ook een plasticverzamelvak van 100 m werd uitgezet. Bert werd daarbij geholpen door mensen van Weerwerk. Twee wimpels sieren nu de dijkvoet en U weet waarom.

Tekst en foto’s: Hug Van Beek