Vrouw met helikopter uit Land van Saeftinghe gehaald

Emmadorp, 1 mei 2011 – Een inwoonster uit Stekene is zondagochtend met een Seaking van de basis van Koksijde uit het Verdronken Land van Saeftinghe gehaald, nadat zij tijdens een excursie onwel was geworden.

De dame in kwestie had hartklachten en werd met de helikopter van de Belgische luchtmachtbasis Koksijde naar het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen overgebracht. Over haar huidige toestand is niets bekend.

Volgens Jos Neve, ‘was zij in goede handen. De noodarts die aan boord was heeft haar direct gestabiliseerd’. Neve bleef bij de vrouw tot zij in de helikopter was getakeld. Een andere excursieleider heeft de rest van de groep naar de vaste wal gebracht.

Stichting Het Zeeuwse Landschap waarschuwt altijd dat mensen met onder meer hartklachten beter niet aan excursies door het brakwaterschor kunnen deelnemen. “Maar”, gaf beheerder Neve aan, “zoiets kan iemand in principe overal overkomen.”