Housefeesten aan grens

Bath, 20 april 2011 – Geregeld is het op de Dijkweg aan de grens heisa vanwege housefeesten. Achteraf ligt de boel bezaaid met afval.

De SGP in Reimerswaal zegt dat aan de Grensweg bij Bath illegale housefeesten worden gehouden. De partij vraagt het college daar tegen op te treden.

Volgens de SGP heeft een inwoner van Bath op zondag 27 maart geconstateerd dat er een housefeest aan de gang was. Door de oostenwind zouden veel inwoners van het dorpje overlast hebben ervaren. De man heeft de politie gebeld, maar die zei niet de middelen te hebben om het feest te stoppen. De inwoner werd doorverwezen naar de gemeente.

De SGP wil nu weten wat het college gaat doen om de illegale housefeesten te stoppen. Volgens de partij gaan het om feesten met een bedenkelijke achtergrond. Dat ze ook nog eens op zondag worden gehouden, stuit de fractie helemaal tegen de borst. “Zoals u bekend hecht de SGP zeer grote waarde aan de zondag als Gods dag”, schrijft raadslid Tin Janszen aan het college.

n.v.d.r.: hier wordt melding gemaakt van zondag 27 maart, maar op zondag 3 april was het ook al of nog feest om 7u30 ’s ochtends.