Platen en slikken in estuaria, zoals de Oosterschelde en Westerschelde, bevatten een grote diversiteit aan microalgen en cyanobacteriën. Dat kleine leven wordt ook wel microfytobenthos…
Vorig jaar alleen al zijn er wereldwijd van de 80 soorten zoetwatervissen maar liefst 16 uitgestorven. En dat verraadt hoe slecht het gesteld is met…
Zeegras is van belang voor de Waddenzee, onder meer als kinderkamer voor jonge vissen en als voer voor plantenetende vogels. Rijkswaterstaat probeert zeegras daarom terug…
Tijdens de watervogeltelling van 13 februari werd Walter aangenaam verrast door een groepje van 38 bonte strandlopers.
SCHERPENISSE – Het ziet er misschien gezellig uit, die duizenden vogels op een kluitje op de ijzige slikken in de Oosterschelde, maar ze zijn ondertussen…
Een rosse grutto met kleurringen werd verzwakt en onderkoeld gevonden aan de waddendijk. De vogel is opvangen in de Vogelopvang van Ecomare, maar helaas heeft…
Bij de Rattekaai in Rilland de dijk over, een metertje of 500 lopen en dan de schorren op. Dat is hét plekje van Adrie Dek…
Ingrid Jonckheere en Aäron Fabrice de Kisangani van de Strandwerkgroep hebben in Koksijde drie diersoorten gevonden die nog nergens anders in ons land zijn geregistreerd.…
Een vraag op Twitter heeft een hoop teweeg gebracht! Visserman Arjan Buurveld ving bij Zeeland een vis die hij niet kende. Hij plaatste een foto…
De Belgische Noordzee en het Schelde-estuarium herbergen samen 79 exotische zout- en brakwaterdieren en algen. Een uitvoerige studie van het ‘VLIZ Alien Species Consortium’ toont…
Zeven jaar spitten in archieven en vissen in onbekende wateren leverde een bulk kennis over Zeeuwse vispopulaties op, gebundeld in de visatlas Vissen in Zeeland. In…
Vissen worden kleiner naarmate de temperatuur in de zee stijgt. De maximale grootte die zij bereiken is afgenomen ten opzichte van 1970, zo blijkt uit…