Historisch beeldmateriaal

Wetenschatten, 4 eeuwen kustonderzoek

De Wetenschatten-website is de schatkamer voor de historische illustraties, foto’s, kaarten en plannen van de eigen mariene regio, en van belangrijke zeeonderzoekers van bij ons. Alle items worden voorzien van de nodige duiding (titel, bron, …) en korte inhoudsbeschrijving. Op deze manier brengt Wetenschatten onze unieke zeedocumentatie terug boven water en legt opnieuw de verbanden bloot tussen beeld en tekst, tussen zien en weten, tussen kijken en kennis. Wetenschatten activeert zo de dialoog tussen zeewetenschappers en het publiek, en kan het verleden en heden van marien onderzoek een nieuwe dynamiek geven.

Je kan door de beeldbank bladeren op basis van publicatie, auteur van de publicatie, thema of tijdsperiode, of gericht zoeken naar beeldmateriaal via de zoekfunctie.

>> ga naar website

Maritiem Digitaal NL

Maritiem Digitaal is de gezamenlijke database van een aantal maritieme musea, waarin gegevens kunnen worden opgezocht over voorwerpen en literatuur die zich in deze musea bevinden.

Maritiem Digitaal is de grootste online database van maritieme objecten en literatuur van de Benelux en bevat 797.334 objecten en titels.

>> ga naar website