<< Ga terug

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

World Cleanup Day in Galgeschoor

zaterdag 15 september 2018 ** 09:30 - 14:00

Het opruimen van zwerfvuil is een hype op dit ogenblik. Al joggend, fietsend (?), met een bootje op de antitankgracht, enz. Je kan het zo gek niet bedenken. Met dank aan heel veel communicatie van de overheid en van de verpakkingsindustrie. Al doet deze laatste vooral mee om het statiegeld op drankverpakkingen te kunnen tegenhouden.

Opruimen van zwerfvuil en sluikstort is weinig sexy. We zijn er al 10-tallen jaren mee bezig en het lijkt echt op ‘never ending’. Toch moeten we er blijven op inzetten: zeker in onze natuurgebieden die we beheren en waarvoor wij als natuurbeschermers verantwoordelijk zijn. Mee inhoud en bekendheid geven aan acties zoals de World Cleanup Day van 15 september 2018 is dus voor ons een evidentie. Vandaar deze uitnodiging.

We trekken eens te meer naar de Scheldenschorren tussen Lillo en Zandvliet. In het voorjaar haalden we hier 2,9 ton afval weg. Overwegend plastics, van lege drankverpakking tot plasticvaten, van kleine plastickorrels tot meertouwen en onderdelen van kaaimuren. Het zal wellicht niet meer zichtbaar zijn maar niets doen is geen optie… De Scheldeoevers blijven hoe dan ook een prachtig en uniek kader voor zo’n actie.

Afspraak op zaterdag 15 september 2018 in het Galgenschoor. . Start om 9.30 u einde 14 u, Scheldelaan, tegenover bedrijf Gunvor Petroleum, halverwege tussen Berendrechtsluis en Lillo.

Bereikbaarheid: In tegenstelling met eerdere officiële communicatie, is door werken aan de Scheldelaan, het terrein momenteel het best te bereiken via afrit 12 Lillo op de R2. Vervolgens de Scheldelaan afrijden tot aan de containerterminal waar je kunt terugkeren tot aan de verkeerslichten van Blauwgaren.

Gegevens

Datum:
zaterdag 15 september 2018
Tijd:
09:30 - 14:00
Evenement Categorie:

Locatie

Blauwgaren
Scheldelaan 490
Antwerpen, antwerpen 2040 België
+ Google Maps