<< Ga terug

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

“Veerkracht en kantelpunten in schorren” – Jim van Belzen

zondag 3 februari 2019 ** 10:00 - 12:30

Ecosystemen kunnen plotseling verloren gaan wanneer de druk te groot wordt. Het voorspellen van het kantelpunt is dan ook van groot belang. Wiskundige modellen lieten al mogelijke waarschuwingssignalen zien. Nu heeft een internationaal onderzoeksteam onder leiding van het NIOZ ook in de praktijk geconstateerd dat kantelpunten naderen wanneer ogenschijnlijk gezonde schorren (of kwelders) trager herstellen van kleine verstoringen. Zo’n vertraging is dan ook een slecht voorteken voor de belangrijke ecologische en kustbeschermende functies van deze gebieden.

Jim van Belzen is onderzoeker bij de Ecobe-groep van prof.Patrick Meire aan de universiteit van Antwerpen. Zijn werk spitst zich voornamelijk toe op “Veerkracht en kantelpunten in schorren”.

Wij nodigen u uit op een boeiende voormiddag rond Schelde-onderzoek.

 Het aantal plaatsen is beperkt, gelieve u tijdig aan te melden.

Online aanmelden

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Aantal personen


Afspraak: 10u, e-paviljoen BASF
Ingevolge werken op de Scheldelaan is ons Schorrenhuis in het e-paviljoen BASF uitsluitend bereikbaar via de Noordlandbruggen.

Ons schorrenkot is open vanaf 9u30 voor een droge en moddervrije kennismaking met de Schelde en de natuur op en om getijdengebieden.

Gegevens

Datum:
zondag 3 februari 2019
Tijd:
10:00 - 12:30
Evenement Categorie: