Galgeschoor en Groot Buitenschoor

<< Ga terug

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Laaglaagwaterwandeling met nadien soep met brood

zondag 4 oktober 2020 ** 10:30 - 13:00

Eb en vloed ontstaan voornamelijk door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde. De maan trekt als het ware aan het water, waardoor er onder de maan een waterbult ontstaat. Ook de aantrekkingskracht van de zon op de aarde speelt een rol bij de getijden. Doordat de zon een stuk verder weg staat, is deze echter een stuk kleiner.

Per etmaal treden in de Westerschelde en de Zeeschelde 2 getijdecycli op. Twee maal per dag krijg je een opeenvolging van laagwater (LW) en hoogwater (HW). In feite is dit niet helemaal juist want elke getijdecyclus duurt 12 uur en 25 minuten.

2 keer per jaar krijgen we de equinox-getijden: extreem hoge hoogwaters en zeer lage laagwaters. Een zeer laag laagwater biedt ons de kans om tot in het midden van de Schelde te wandelen. Geloof me, dat is een unieke ervaring.

Belangrijk!

  • Voor deze wandeling zijn goed aanzittende rubberlaarzen verplicht. Zitten je laarzen te los? Een 2e paar kousen kan wonderen doen!
  • Kleding die tegen een spatje modder bestand is, kunnen wij aanbevelen.
  • Langs de Schelde kan zeker in de winter, de wind scherp snijden. Zorg voor goede winddichte kleding.
  • Het terrein is moeilijk te belopen en daardoor is een wandeling redelijk zwaar. Zwangere vrouwen en hartpatiënten worden sterk afgeraden om aan de excursies deel te nemen. Verder moet iedereen goed ter been zijn en gezond.
  • Door omstandigheden buiten onze wil om – storm, onvoorziene hoogwaterstand, … – is het altijd mogelijk dat de aangekondigde wandeling niet kan doorgaan. Soms kunnen wij dit enkele dagen van te voren voorzien, soms kunnen wij dit pas op het laatste moment vaststellen. Raadpleeg steeds vooraf even onze schorrenagenda.

Soep met brood

Na de wandeling is er voor wie zich aangemeld heeft: dagverse soep met brood voor 5 EUR

Registreren

Er zijn nog 20 plaatsen beschikbaar.

Tribe Loading Animation Image

Afspraak

Ons schorrenhuis is vanaf 10u open voor een droge en moddervrije kennismaking met onze slikken en schorren.

 

Gegevens

Datum:
zondag 4 oktober 2020
Tijd:
10:30 - 13:00
Evenement Categorie: