Lente op het schor

Lente op het schor betekent dat er heel veel jonge plantjes opkomen. Zoals een goede conservator betaamt is Koen vandaag naar het plantencentrum geweest om wat schorrenplantjes te kopen.

Lees meer

Zandplaten met Michelin sterren

Het is een van de meest fascinerende natuurverschijnselen die er bestaat: de vogeltrek. Ieder jaar trekken miljoenen vogels vele duizenden kilometers. Soms met de Oosterschelde als eindbestemming, maar ook vaak … Lees meer

Watervogeltellingen winterhalfjaar

17 maart 2024 gingen Frank Gerard, Walter Van Ginhoven, Rit Bellekens en Frank Wagemans op pad voor de laatste watervogeltelling van het winterhalfjaar. Voor Frank Wagemans was het de laatste telling na ruim 30 jaar tellen sinds 1994. Wij bieden je een overzicht van het voorbije winterhalfjaar.

Lees meer

Hoe leven schelpdieren?

We kennen schelpdieren vooral van de schelpen die aanspoelen op het strand, maar hoe ziet het leven van een mossel eruit, wat eet zwaardschede en hoe planten oesters zich voort? Jan Seys, marien bioloog en communicatieverantwoordelijke bij het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ), geeft antwoord in deze aflevering van onze podcast.

Lees meer