Beheer

Laat een schorrengebied zijn gang gaan, en op de kortste keren zit je met een ééntonige riet- en strandkweekvegetatie. Om de typische brakwaterplanten een kans te geven, is beheer noodzakelijk.

Maar daarbij moet je dan rekening houden met de voor onze gebieden zeer vage bepalingen volgens Natura 2000.


Nieuwe zilte natuur maken: een handleiding

De uitbreiding van de haven van Antwerpen gaat soms ten koste van beschermde natuur, die dan elders gecompenseerd moet worden. In opdracht van het departement Mobiliteit en Openbare Werken – afdeling Maritieme Toegang onderzocht het INBO of, op welke manier en onder welke omgevingsvoorwaarden zilt grasland op een nieuwe plaats…

Lees verder

Rijfdag Groot Buitenschoor

Groot Buitenschoor, 4 juni 2016 – Het voorspelde mooie weer en de bijhorende 23° bleken in werkelijkheid een kille 14° en een klamklevende mist te zijn. Maar dat hield Rit, Georges, Hug, Gie en Frank niet degen om de handen uit de mouwen te steken.

Lees verder

Schaap op de rug? Dit moet je doen!

Je kunt een schaap niet zo even omrollen en weer op de poten zetten, hierdoor kan het een maagkanteling krijgen en overlijden. In onderstaande video laat inspecteur Erik Goemans van de Nederlandse Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) zien hoe het wel moet.

Lees verder