Wanneer:
1 maart 2018 @ 19:00 – 22:00
2018-03-01T19:00:00+01:00
2018-03-01T22:00:00+01:00

Op het strand kunnen golfjes rond je voeten best leuk zijn in de zomer. Maar zijn wind- en scheepsgolven dat ook voor een schor? Alexander van Braeckel en zijn team van het INBO stellen ons op donderdag 1 maart de resultaten voor van hun onderzoek dat keek naar het belang van wind- en scheepsgolven ter hoogte van het Galgenschoor, de lange en korte termijn veranderingen van de morfologie van het slik en de schorrand en hun relatie met golven en getijdynamiek.

Eind 2015 is er door het Havenbedrijf een vervolgproject opgestart waarin verder gekeken wordt naar de impact van verschillende types van golven op het Galgenschoor. Het is een gezamelijk onderzoeksproject van INBO(trekker Erika​ Van den Bergh​ en ​Alexander Van Braeckel), Universiteit Antwerpen ECOBE (prof. Stijn Temmerman en Jean-Philippe Beillaerd), het Waterbouwkundig laboratorium (Dieter Meire) en het NIOZ-Y​e​rseke (Tjeerd Bouma).

Het onderzoek focust op het belang van wind- en scheepsgolven ter hoogte van het Galgenschoor, de lange en korte termijn veranderingen van de morfologie van het slik en de schorrand en hun relatie met golven en getijdynamiek. In deze studie zijn de bedenkingen die door de schorrenwerkgroep werden gemaakt naar aanleiding van de Mona Lisa studie mee opgenomen.

Afspraak: 19u, e-paviljoen BASF >> wegwijzer

Online aanmelden